Бухгалтерський облік - Манойленко, Олександр Володимирович; Кузнецова, Світлана Олександрівна (My University, 2022)
На сьогоднішній день бухгалтерський облік відіграє важливу роль в забезпеченні бізнесу інформацією для управління. Це може бути реалізовано шляхом збору, обробки, інтерпретації та передачі облікової інформації внутрішнім і зовнішнім користувачам за допомогою елементів методу бухгалтерського обліку: документація, інвентаризація, оцінка, калькуляція, рахунки, подвійний запис, баланс і фінансова звітність. Навчальна дисципліна «Бухгалтерський облік» є обов’язковою для вивчення студентами спеціальності 071 «Облік і оподаткування». Мета вивчення навчальної дисципліни «Бухгалтерський облік» полягає у формуванні системи знань з теорії та практики ведення бухгалтерського обліку на підприємствах. Для досягнення зазначених вище цілей і завдань велике значення має самостійна творча робота студента. Пропонований конспект лекцій містить структурований матеріал за всіма темами силабуса з дисципліни «Бухгалтерський облік». Розкрито ключові питання теорії бухгалтерського обліку, враховуючі чинні вимоги нормативно-правової бази, яка регулює виконання облікових процедур на підприємствах Україні. Особлива увага приділена предмету, методу і методичним прийомам бухгалтерського обліку та їх використанню на підприємстві, бухгалтерському балансу, рахункам бухгалтерського обліку і подвійному запису, документації, інвентаризації, оцінюванні і калькуляції в системі бухгалтерського обліку, обліку основних господарських процесів, обліковим регістрам, техніці, формам та організації обліку на підприємстві. Теоретичний матеріал доповнено практичними прикладами, переліком питань для самоконтролю.
Keywords: конспект лекцій; економічна діяльність; фінанси; документація; господарські процеси; калькуляція; господарські процеси; підприємницька діяльність