Излучение многокомпонентной плазмы импульсного отражательного разряда - Ковтун, Ю. В.; Скибенко, А. И.; Скибенко, Евгений Иванович; Ларин, Ю. В.; Юферов, Владимир Борисович (НТУ "ХПИ", 2009)
У даній роботі наведені попередні дані проведеного вимірювання параметричних залежностей інтенсивності оптичного випромінювання із плазмового середовища, елементного складу утворюваної плазми, а також проведено порівняльний аналіз випромінювання різних газометалевих плазм однакової середньої щільності в досліджуваному діапазоні довжин хвиль, з огляду можливого використання цих даних в сепараціоних технологіях.

The paper presents previous measurement data on parametric dependences of the intensity of optical irradiation from the plasma medium and on the elemental composition of plasma formed. A comparative analysis of the data on irradiation from different gas-metal plasmas of a similar mean density in the investigated wave-length rangeis performed withthe view of applying the min the separation technologies.
Keywords: разряд Пеннинга; филипсовский разряд; газометаллическая плазма; элементный состав; газопаровые смеси