Організаційно-економічний механізм управління ризиками інноваційних проектів - Редчиць, Т. А.; Віхляєва, Світлана Іванівна (НТУ "ХПІ", 2010)
Стаття присвячується розробці економічних і організаційних методів зниження ризику на основі системного підходу до управління цими ризиками. Пропонується впровадження та застосування інструментарію коректної оцінки інноваційного ризику, який дозволить менеджерам підприємств вибирати й здійснювати ефективні методи керування інноваційним ризиком та істотно скоротити негативний вплив факторів ризику, що призведе до одержання більшого ефекту від інвестицій. У роботі розкриваються етапи управління ризиками та методи зниження ризиків. Пропонований механізм може бути використаний в промисловості в ході оцінки ризику і ефективності інноваційних проектів.

The article is dedicated to development of economic and organizational methods of decline of risk on the basis of systems approach to the management by these risks. Introduction and application of tool of correct estimation of innovative risk, which will allow to the managers of enterprises to choose and carry out the effective methods of management by the innovative risk and substantially to shorten the negative influencing of factors of risk, that will result in the receipt of greater effect from investments, is offered. The stages of management by the risks and methods of decline of risks open up in-process. The offered mechanism can be used in industry during estimation of risk and efficiency of innovative projects.
Keywords: системи керування ризиками; етапи управління ризиками; методи зниження ризиків; підприємство; прибуток