Науково-інноваційний потенціал України та сучасні проблеми його використання - Перерва, Петро Григорович; Жегус, Олена Валентинівна (НТУ "ХПІ", 2011)
Досліджено динаміку показників інноваційної діяльності та інноваційної активності в Україні. Проаналізовано стан у сфері наукового забезпечення інноваційної діяльності. Розглянуто тенденції підготовки наукових кадрів в Україні. Відзначено напрями підвищення ефективності використання науково-інноваційного потенціалу України.

The dynamics of indicators of innovation and innovation activity in Ukraine are investigated. The situatson in the field of innovation and the trends of academic training in Ukraine are analized. The means to increase the efficiency of scientific and innovative potential of Ukraine are suggested.
Keywords: глобальна конкурентоспроможність; інноваційна діяльність; інноваційна активність; фінансово-економічна криза; виробництво; підсилювачі ефективності