Впровадження антикризового управління на промислових підприємствах - Дмитрієв, Ілля Андрійович; Горова, Ксенія Олександрівна; Мельниченко, О. О. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2018)
Монографія присвячена розробці методичних підходів і рекомендацій щодо впровадження антикризового управління у діяльність промислових підприємств. У роботі визначено економічну сутність кризи на підприємстві, удосконалено категоріальний апарат антикризового управління, проаналізовано статистичну інформацію стосовно діяльності промислових підприємств, розроблено інтегральний показник оцінки кризового стану, розроблено механізм антикризового управління на промисловому підприємстві, визначено основні критерії оцінки та розроблено методичний підхід до оцінки ефективності антикризового управління на підприємстві; визначено роль аутсорсингу в антикризовому управлінні та розглянуто можливість виходу вітчизняних промислових підприємств на світовий ринок виробничого аутсорсингу. Монографія може бути корисною для науковців та фахівців, які займаються питаннями антикризового управління на підприємствах, стабілізацією та покращенням їх господарського стану, аспірантів та студентів вищих навчальних закладів економічних спеціальностей.
Keywords: економічна сутність кризи; застосування аутсорсингу; світовий ринок; підприємства України; монографія