Дослідження видів перестрахування та розробка системи оптимального перестрахового захисту портфеля страхової компанії - Міненко, О. С.; Хазієва, А. Т. (НТУ "ХПІ", 2013)
Проведено дослідження існуючих видів перестрахування. Здійснено аналіз переваг та недоліків пропорційних і непропорційних видів перестрахування. Виділено три рівні перестрахування для створення системи оптимального захисту портфеля страхової компанії. Проведено чисельне дослідження на нижньому рівні.

A study of existing types of reinsurance performed. The advantages and disadvantages of proportional and disproportional types of reinsurance analysed. Three levels of re-establishing a system for optimal protection of the portfolio of the insurance company distinguished. A numerical study on the lower level performed.
Keywords: ризик; максимізація прибутку; розорення; функція Лапласа; КАСКО; компанія-цедент; лейер перестрахувальний; types of reinsurance; proportional reinsurance; disproportional reinsurance; three-level system