Методи ціноутворення на наукову продукцію - Климентова, Марія Віталіївна; Кобєлєва, Тетяна Олександрівна (Полтавський державний аграрний університет, 2024)
Доведено, що ефективне ціноутворення на наукову продукцію часто вимагає постійного аналізу ринкових умов, змін витрат та стратегічних цілей компанії для забезпечення конкурентоспроможності та прибутковості продукту. Під час визначення методів ціноутворення на наукову продукцію важливо враховувати ряд факторів, таких як витрати на дослідження та розробку, конкуренція на ринку, цінність продукту для клієнтів та стратегічні цілі підприємства.
Keywords: цінова політика; ціноутворення; ринок; попит; пропозиція; прибуток; збитки