Об алгебрологическом аппарате морфологического пространства - Козяев, Л. Л. (НТУ "ХПИ", 2005)
Стаття присвячена розробці логіко-алгебраїчних моделей та методів для формалізації різних семантичних структур природної мови на базі поняття морфологічного простору. З метою удосконалення математичної бази штучного інтелекту ставиться задача формального опису математичних понять на мові алгебри предикатів та предикатних операції, в тому числі й понять, що вводяться самою логічною математикою.

The development of algebrologycal models and methods for formalization of various semantic structures of a natural language is considered. The concept of morphological space was proposed. The task of formal description of mathematical concepts on language of predicates algebra and predicate operations was set in order to refine mathematical base of an artificial intellect.
Keywords: логическая математика; морфологическое пространство; предикаты; логические связи; логическая сеть