Аналіз інноваційної діяльності підприємств машинобудівної галузі - Котлярова, Ангеліна Вікторівна; Кочетова, Тетяна Іванівна (НТУ "ХПІ", 2017)
Проведено аналіз інноваційної діяльності машинобудівних підприємств України за 2010–2015 рр. Досліджено динаміку інноваційної активності, напрямів та обсягів фінансування витрат на інноваційну діяльність. У результаті дослідження було виявлено основні причини погіршення цих показників, запропоновано ряд заходів щодо формування інноваційного розвитку вітчизняних підприємств машинобудівного комплексу України.

The analysis of innovative activity of machine-building enterprises of Ukraine for 2010–2015 is carried out . Dynamics of innovative activity, directions and volumes of financing of expenses for innovative activity are investigated. As the result of the research, the main causes of deterioration of these indicators were identified and a series of measures to shape the innovative development of the domestic enterprises of the machine-building complex of Ukraine were proposed.
Investigation of the dynamics of financial results of enterprises of engineering industry
Keywords: інновації; промисловість; машинобудування; конкурентоспроможність продукції; фінансування; державне регулювання; innovation; innovative activity; industry; engineering; product competitiveness; innovation financing; state regulation