Алгоритм оцінки військово-технічної ефективності використання військової автомобільної техніки частинами і підрозділами Національної гвардії України в ході бойових дій (операцій) - Рікунов, Олег Миколайович; Кужелович, Віктор Іванович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
В статті аргументована актуальність визначення показника військово-технічної ефективності використання військової автомобільної техніки частинами і підрозділами Національної гвардії України при виконанні бойових завдань(операцій). В теперішній час для оцінювання стану військової автомобільної техніки застосовуються спеціальні показники, які являють собою числове вираження вимірників або їх відношення. Існуючі методики планування автотехнічного забезпечення, методи прогнозування кількісної оцінки показника військово-технічної ефективності використання військової автомобільної техніки в ході бойових дій мають потребу в подальшому вдосконаленні. В статті запропоновано в якості показника військово-технічної ефективності застосування військової автомобільної техніки в бойових умовах використовувати комплексний показник – узагальнений коефіцієнт військово-технічної ефективності використання військової автомобільної техніки в ході бойових дій (операцій) та визначити напрями підвищення ефективності застосування техніки.

The article argues the relevance of determining the indicator of military-technical efficiency of the use of military automobile equipment by units and subunits of the National Guard of Ukraine when performing battle actions (operations).Currently, special indicators are used to assess the state of military automotive equipment, which are a numerical expression ofthe gauges or their relationship. Existing methods of planning technical support, methods for predicting the quantitative assessment of the military-technical efficiency indicator of the use of military automotive equipment during hostilities need further improvement. The article proposes to use a comprehensive indicator, a generalized coefficient of military-technical efficiency of using military automobile equipment during combat actions (operations), as an indicator of military-technical efficiency of using military automobile equipment in combat conditions, and to determine directions for increasing the efficiency of using military equipment.
Algorithm for evaluating military technical efficiency of using military vehicle equipment by parts and divisions of the National guard of Ukraine in the course of battle actions (operations)
Keywords: автотехнічне забезпечення; показники ефективності; коефіцієнт технічної готовності; automotive technical support; performance indicators; technical readiness coefficient