Електрохімічні аспекти деградації властивостей металу тривало експлуатованих конструкцій - Цирульник, О. Т.; Слободян, З. В.; Звірко, О. І.; Греділь, М. І. (НТУ "ХПІ", 2008)
Досліджено закономірності зміни електрохімічних характеристик низьколегованих сталей об’єктів тривалої експлуатації у робочих та модельних середовищах. Вплив експлуатації матеріалу на його корозійну тривкість виявлена у всіх досліджених середовищах. Встановлено, що найчутливішими до експлуатаційної деградації електрохімічними характеристиками сталей є поляризаційний опір та анодна густина струму за постійного потенціалу.

The regularities of electrochemical characteristics changes of low alloyed steels of long term service objects in working and model environments were investigated. The influence of material service on its corrosion resistance in all tested environments was revealed. Polarization resistance and anodic current density under constant potential it was established to be the most sensitive to service degradation among electrochemical characteristics of steels.
Keywords: електрохімічні властивості металу; корозійно-механічнє руйнування; деградація матеріалів; експлуатаційна деградація сталей; корозійна тривкість