Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Управління якістю продуктів і послуг в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі" - Стригуль, Лариса Станіславівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Вивчення дисципліни «Управління якістю продуктів і послуг в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі» відбувається шляхом розкриття тем на лекціях, закріплення теоретичного матеріалу на практичних заняттях та під час самостійної роботи. Система контролю якості навчання студентів включає поточний та підсумковий контроль. Поточний контроль проводиться на практичних заняттях для виявлення рівня знань студентів за окремо взятий період часу. Підсумковий контроль здійснюється наприкінці семестру для остаточного визначення рівня знань студентів із викладеної дисципліни. На лекційних, практичних заняттях розглядаються найважливіші та найскладніші питання. Решту питань студенти повинні опрацювати самостійно. Отже, вивчення навчальної дисципліни «Управління якістю продуктів і послуг в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі» потребує певної самостійної роботи студентів із метою поглиблення знань щодо специфіки впровадження міжнародних стандартів якості обслуговування у закладах готельно-ресторанного бізнесу, їх нормативно-правового та методичного забезпечення тощо. Це передбачає опрацювання літературних джерел щодо окремих питань, винесених на самостійне опрацювання, а також написання індивідуального навчального завдання. Вивчення теоретичних положень навчальної дисципліни потребує закріплення на практиці. Теоретична частина дисципліни визначається змістом навчальної програми. На практичних заняттях теоретичні знання закріплюються під час розв’язання завдань. Більш повному засвоєнню матеріалу сприяє самостійна робота студентів із вивчення окремих розділів дисципліни та підготовка до практичних занять.
Keywords: методичні вказівки; практичні роботи; сфера гостинності; готельно-ресторанний бізнес; туризм; управління якістю продуктів і послуг в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі