Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Стандарти PMI з управління портфелями та програмами" - Кононенко, Ігор Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Методичні вказівки призначені для студентів спеціальності F3 – Комп’ютерні науки, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Управління проєктами у сфері інформаційних технологій». Метою дисципліни є навчити майбутніх магістрів управляти портфелями проєктів і програмами з використанням стандартів Project Management Institute (PMI). Ці методичні вказівки структуровано для організації самостійної роботи студентів. Вони охоплюють основні принципи управління портфелями та програмами, а також практичні аспекти, такі як: • сфери управління ефективністю портфеля та його життєвий цикл (ініціювання, планування, виконання, оптимізація); • ролі офісу управління портфелем (PMO); • вивчення життєвого циклу програми, її визначення, постачання вигід та закриття; • особливості управління програмами та їх взаємозв’язок з проєктами та стратегією організації. Особлива увага приділяється практичним завданням, зокрема створенню портфеля проєктів, проведенню SWOT-аналізу, багатокритеріального ранжування проєктів, оптимізації портфеля. Вказівки також містять завдання з розробки бізнес-кейсу програми, статуту та дорожньої карти. Методичні вказівки сприяють формуванню інтегральних та спеціальних компетентностей, необхідних для вирішення комплексних задач управління проєктами в ІТ-галузі.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; портфель проєктів; програма; управління; магістр; компетентності; PMI; бізнес-кейс; SWOT-аналіз; оптимізація