Методичні вказівки для виконання практичної роботи "Визначення основних фізіологічних показників людини" з навчальної дисципліни "Перша невідкладна домедична допомога у надзвичайних ситуаціях" - Твердохлєбова, Наталя Євгеніївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Значення домедичної допомоги важко переоцінити. Своєчасне надання та правильне проведення домедичної допомоги не тільки рятує життя постраждалому, але й забезпечує подальше успішне лікування хвороби або ушкодження, попереджає розвиток тяжких ускладнень, зменшує втрату працездатності. Будь-хто зобов'язаний за першим викликом прийти на допомогу постраждалому на вулиці, у дорозі, громадських місцях, на дому та вміти правильно надати домедичну допомогу при нещасних випадках та раптових захворюваннях.
Keywords: вимірювання температури; частота пульсу; частота дихання; артеріальний тиск; методичні вказівки; визначення основних фізіологічних показників людини; перша невідкладна домедична допомога; надзвичайні ситуації