Методичні вказівки до виконання дипломних робіт - Романовський, Олександр Георгійович; Підбуцька, Ніна Вікторівна; Гура, Тетяна Віталіївна; Богдан, Жанна Борисівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018)
Виконання та захист дипломної роботи є завершальним етапом навчання в університеті. Випускна дипломна робота – кваліфікаційна праця, яка підводить підсумок навчання та демонструє вміння опрацьовувати фахову наукову літературу, організовувати та проводити емпіричне дослідження, самостійно опрацьовувати й інтерпретувати одержані дані, робити теоретичні узагальнення та розробляти практичні рекомендації. Дипломна робота є самостійним завершеним теоретико методологічним дослідженням обраної проблеми. Виконання дипломної роботи передбачає оволодіння й застосування теоретичних знань щодо методології наукового дослідження і практичних навичок його організації та проведення. Уміння поставити наукову проблему, сформулювати її актуальність, спланувати й провести емпіричне дослідження та проаналізувати його результати; самостійно аргументувати висновки; уза-гальнення та систематизація враховуються під час оцінювання дипломної роботи як такі, що наочно підтверджують і засвідчують теоретико-методологічний рівень кваліфікації випускника і його спроможність до самостійної роботи. Дипломна робота повинна відповідати кваліфікаційним вимогам стосовно змісту, мати структуру, яка дає змогу продемонструвати логіку зв'язків між явищами та процесами, які описуються. Випускна кваліфікаційна робота повинна бути методологічно послідовною, глибоко аналітичною. Висновки повинні бути аргументованими. Дипломна робота повинна бути оформленою згідно з кваліфікаційними вимогами. Вона носить творчий характер і потенційно передбачає авторське бачення проблеми, можливостей її дослідження та розв'язання.
Keywords: критерії оцінювання; оформлення додатків; правила оформлення таблиць; вимоги до магістрів; вимоги до презентації