Визначення раціональних параметрів проведення рафінації жирної коріандрової олії - Гладкий, Федір Федорович; Калина, Вікторія Сергіївна; Луценко, Марина Василівна (Одеська національна академія харчових технологій, 2013)
Розроблено спосіб рафінації жирної коріандрової олії етанолом, встановлено оптимальні параметри та режими цього способу, досліджено вплив кількості екстрагента на інтенсивність рафінації жирної коріандрової олії. Вcтановлено залежності ступеня чистоти цієї олії (кислотне число) від температури процесу, його тривалості, а також співвідношення частин жирної коріандрової олії та етилового спирту. Досліджено жирнокислотний склад очищеної жирної коріандрової олії та вільних жирних кислот, отриманих в процесі очистки.

The method of refining fatty coriander oil with using alcohol has been developed. Optimal parameters and modes of this method are obtained. The influence of the number of extractant in intensity refining fatty coriander oil was defined. Depending on the purity of the oil (acid number) of the process temperature, its duration, and the ratio of parts fatty coriander oil and of ethanol are obtained. Fatty acid composition of the refined fatty coriander oil and free fatty acids are defined.
Definition of rational parameters of conduct refining fatty oils Coriander
Keywords: етиловий спирт; кислотне число; жирнокислотний склад; очищення; fat Coriander oil; ethanol; refining; acid value; fatty acid composition