Спосіб удосконалення фільтра-нейтралізатора відпрацьованих газів дизеля за допомогою відцентрово-струменевого завихрувача - Ільченко, А. В.; Балюк, В. Ю.; Тростенюк, Ю. В. (НТУ "ХПІ", 2014)
Проведено газодинамічний аналіз прототипу фільтра-нейтралізатора відпрацьованих газів дизельного двигуна внутрішнього згоряння, визначено показники підвищення ефективності відносно початкової конструкції фільтра. Описано конструкцію запропонованого відцентрово-струменевого завихрувача ВГ у фільтрі-нейтралізаторі. Описано розрахункову модель прототипу системи очищення ВГ автомобіля з дизельним ДВЗ. Доведено раціональність застосування відцентрово-струменевого завихрувача у фільтрах, які використовуються на багатьох сучасних автомобілях з дизельними ДВЗ.

A gas-dynamic analysis of the filter-neutralizer prototype of diesel exhaust gases was made. Indicators of increasing the efficiency relative to primary design of the filter were defined.
Way of the improvement of the filter-neutralizer gas of diesel exhaust gases by means of center streem swirl
Keywords: відпрацьовані гази; фільтр-нейтралізатор; завихрувач; комп’ютерне моделювання; exhaust gases; filter-neutralizer; swirl; computer simulation