Спосіб визначення технічного стану відцентрових насосів за вібраційними параметрами - Ларін, Олександр Миколайович; Чигрин, Вадим Володимирович; Водка, Олексій Олександрович (ДП "Український інститут промислової власності", 2013)
Спосіб визначення технічного стану відцентрових насосів за вібраційними параметрами включає виділення вібросигналів на резонансній частоті вібродатчика, їх нормування та виділення в них амплітудних груп. Для зняття сигналу використовуються мікроелектромеханічні первинні віброперетворювачі, причому визначення та аналіз розгінних вібраційних характеристик проводиться не лише на режимах, що встановилися, а й на перехідних режимах роботи насоса.
Keywords: патент; корисна модель; механічні системи; діагностування; частотно-часове перетворення Фур'є; мікроелектромеханічний акселерометр