Мельник, Анатолій ПавловичГетманцев, О. М.2017-07-052017-07-052009Мельник А. П. Дослідження реакції амідування бджолиного воску / А. П. Мельник, О. М. Гетманцев // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Новые решения в современных технологиях. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2009. – № 15. – С. 105-108.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/30547Досліджено характеристики бджолиного воску. Розглянута реакція взаємодії діетаноламіну з бджолиним воском при мольному відношенні реагентів 1:1 в інтервалі температур 473-513 К протягом двох годин. Визначено порядок реакції та основні термодинамічні параметри.Composition of beeswax was investigated. Reaction of interaction of beeswax with diethanolamine with molar ratio 1:1 under temperature range 473-513 K during two hours was examined. Order of reaction and basic thermodynamic parameters weredetermined. Adsorptive ability of obtained products of reaction was investigated.ukжирні спиртиповерхнево-активні діетаноламідирослинні воскиемульгаториДослідження реакції амідування бджолиного воскуArticle