Дослідження реакції амідування бджолиного воску - Мельник, Анатолій Павлович; Гетманцев, О. М. (НТУ "ХПІ", 2009)
Досліджено характеристики бджолиного воску. Розглянута реакція взаємодії діетаноламіну з бджолиним воском при мольному відношенні реагентів 1:1 в інтервалі температур 473-513 К протягом двох годин. Визначено порядок реакції та основні термодинамічні параметри.

Composition of beeswax was investigated. Reaction of interaction of beeswax with diethanolamine with molar ratio 1:1 under temperature range 473-513 K during two hours was examined. Order of reaction and basic thermodynamic parameters weredetermined. Adsorptive ability of obtained products of reaction was investigated.
Keywords: жирні спирти; поверхнево-активні діетаноламіди; рослинні воски; емульгатори