Методичні підходи щодо аналізу прибутковості господарської діяльності суб’єкта господарювання - Звірько, Г. П. (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті розглянуто основні методологічні підходи до аналізу прибутковості, встановлення та оцінки факторів, які впливають на прибутковість суб’єкта господарювання, запропоновано та наведено основні шляхи щодо підвищення прибутковості господарської діяльності.

In the article basic methodological approaches are considered to the analysis of profitability, establishment and estimation of factors which influence on profitability of subject of economic management, offered and resulted basic ways in relation to the increase of profitability of economic activity.
Keywords: рентабельність; фактори; резерв