Особливості створення та просування бренду вищого навчального закладу в умовах військового часу - Мирошник, Тетяна Олегівна; Кобєлєва, Тетяна Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
В статті досліджується вплив війни на освітні установи та пропонуються стратегії розвитку бренду в умовах кризи на прикладі технічних університетів України. Доведено, що використання визнаних міжнародним співтовариством методик та інструментів їх реалізації при розробці наукомісткої технічної продукції дозволить усім учасникам більш ефективно брати участь у спільній розробці нових технологій, обладнання та програмного забезпечення. Це включає в себе перехід на дистанційне навчання, використання сучасних технологій і розробку нових навчальних планів, що відповідають сучасним вимогам. Ефективна комунікація є надзвичайно важливою для підтримки довіри між студентами, викладачами та зацікавленими сторонами. Університети зобов'язані регулярно інформувати про ситуацію, майбутні плани та заходи безпеки. Важливо також надавати підтримку студентам і викладачам, включаючи психологічну допомогу та створення фондів підтримки для тих, хто постраждав від війни. Міжнародна співпраця може стати можливістю для підтримки освітнього процесу та просування бренду університету. Це включає участь у міжнародних проектах, обміни студентами та викладачами, залучення грантівта підтримки від міжнародних організацій. The article examines the impact of war oneducational institutions and proposes strategies for brand development in times of crisis, with the example of technical universities in Ukraine. It has been demonstrated that the utilisation of internationally recognised methodologies and instruments fortheir incorporation into the advancement of cutting-edge products will facilitate more efficacious participation by all stakeholders in the collective development of novel technologies, apparatus and software. This encompasses the transition to distance learning, the utilisation of contemporary technologies, and the formulation of novel curricula that align with contemporary requirements. Effective communication is ofparamount importance in maintaining trust between students, teachers and stakeholders. Itis incumbent upon universities to provide regular updates on the situation, future plans and security measures. It is similarly vital to offer assistance to students and academic staff, including psychological support and the creation of funds to provide aid to those affected by the conflict. International collaboration can facilitate the advancement of the educational process and enhance the reputation of the university. This encompasses involvement in international initiatives, student and faculty mobility, and the solicitation of grants and assistance from international organizations.
Peculiarities of creating and promoting the brand of a higher education institution in wartime
Keywords: розвиток бренду; технічний університет; війна; адаптивність; гнучкість; комунікація; підтримка; міжнародна співпраця; соціальна відповідальність