Ідея суспільства знань і праці в наукових пошуках - Ничкало, Нелля Григорівна (НТУ "ХПІ", 2010)
Автор стверджує, що знання є особливою формою духовного засвоєння результатів пізнання, процесу відображення дійсності, що характеризується усвідомленням їх істинності. Розкрито сутність поняття "модернізація освітнього процесу", причини кризи в Україні, а також співвідношення понять "людина" і "праця". Намічено шляхи вирішення зазначеної у дослідженні проблеми.

The author argues that knowledge is a special form of spiritual development of the results of cognition, the reflection of reality, characterized by knowledge of their truth. The essence of the concept of "modernization of the educational process", the causes of the crisis in Ukraine, as well as the relationship between the concepts "man" and "work". Outlined ways to solve this problem in the study.
Іdea society of knowledge and work in scientific search
Keywords: модернізація освіти; трудова діяльність; людиноцентризм; мудрість; економічний інтерес; підготовка фахівців