Кінетика сушіння гранул відходів флотації вугілля - Скрипник, Є. О. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
На базі лабораторних досліджень кінетики сушіння гранул відходів флотації вугілля розроблена математична модель кінетики сушіння. В якості контрольованих змінних прийняті: температура, швидкість подачі сушильного агента, вихідна вологість формовок, питома вага псевдозрідженого шару, діаметр формовок. Продуктивність сушарки по випареній воді лінійно зростає від 600 до 1100 кг/(м², год.) при одночасному зниженні витрат сушильного агента від 30 м³/(кг води ) до 7 м³/(кг води) із збільшенням температури сушильного агента від 200 °С до 500 °С.

A mathematical model of drying kinetics has been developed on the basis of laboratory studies of the drying kinetics of granules of coal flotation waste. The following variables were taken as controlled variables: temperature, feed rate of the drying agent, specific gravity of the fluidized bed, diameter of the molds. The capacity of the dryer for evaporated water increases linearly from 600 to 1100 kg/(m², hour) while reducing the supply of the drying agent from 30 m³/(kg of water) to 7 m³/(kg of water) with increasing temperature of the drying agent from 200 °C to 500 °C.
Kinetics of drying granules of waste flotation of coal
Keywords: відходи флотації вугілля; гранули; кінетика сушіння; coal flotation waste; granules; drying kinetics