Двигун GoEngine зі змінним ходом поршня і регульованим ступенем стиску. Параметри робочого циклу, розрахунок, аналіз - Міщенко, Микола Іванович; Заренбін, Володимир Георгійович; Колеснікова, Тетяна Миколаївна; Юрченко, Юрій Валерійович; Супрун, Володимир Леонідович; Підлісний, Олександр Генадійович (НТУ "ХПІ", 2012)
Для автомобілів пропонується багато різних нетрадиційних двигунів внутрішнього згоряння. У статті дається короткий опис принципу роботи одного з широко відомих таких двигунів інженера BertdeGooijer, що іменується автором GoЕngine. Приводиться методика розрахунку конструктивних характеристик силового механі-зму і параметрів робочого циклу двигуна. Запропонована стратегія проектування двигуна GoЕngine. Зокрема, запропонований і детально проаналізований метод вибору конструктивних параметрів силового механізму таких, як радіус кривошипа, ступінь стиску, хід впуску та ін. Методом математичного моделювання показано, що реалізація регулювання ходу поршня в такому двигуні не дозволяє істотно підвищити ефективність робочого циклу.
Keywords: двигун GoЕngine; змінний ступінь стиску; продовжене розширення; регульований робочий об'єм