Проблема формування готовності майбутніх інженерів-педагогів до застосування суб’єкт-суб’єктивної взаємодії у педагогічній діяльності - Керницький, О. М.; Шалімова, І. М. (НТУ "ХПІ", 2016)
У статті розглянуто основні параметри сучасної освіти, проаналізовано проблему підготовки майбутніх інженерів-педагогів до суб’єкт-суб’єктної взаємодії у педагогічній діяльності через виявлення суперечностей. Визначено види взаємодії суб’єктів навчального процесу та основні ознаки суб’єкт-суб’єктної взаємодії. Зазначено, що формування професійної компетентності майбутніх інженерів-педагогів має бути цілеспрямованим активним процесом їх взаємодії з науково-педагогічними працівниками та адміністративним складом ВНЗ.

In the article the basic parameters of modern education, analyzed the problem of training future engineers-teachers for subject-subject interaction in educational activities through the identification of contradictions. The types of interaction between the learning process and main features of the subject-subject interaction. It is noted that the formation of professional competence of future engineers-teachers should be targeted active process of interaction with the scientific and teaching staff and administrative staff of the university.
Problems of formation of future engineers-teachers to the use of subject-subject interaction in educational activities
Keywords: професійна підготовка; професійна компетентність; сучасна освіта; науково-педагогічні працівники; professional training; professional competence