Спосіб одержання срібного каталізатора окисної конверсії метанолу у формальдегід - Бутенко, Анатолій Миколайович; Савенков, Анатолій Сергійович; Семченко, Галина Дмитрівна; Русінов, Олександр Іванович; Кряжева, Марія Володимирівна; Рищенко, Ігор Михайлович (ДП "Український інститут промислової власності", 2001)
Спосіб одержання срібного каталізатора окисної конверсії метанолу у формальдегід, модифікованого оксидами кремнію (IV) і алюмінію, узятими в співвідношенні 6:1, що включає послідовне просочування гранул пемзи спочатку алюмосилікатним золем, отриманим у результаті змішування тетраетилсилікату з водним розчином нітрату алюмінію з наступним сушінням протягом 24±0,1 годин, потім відновленням сполук срібла на поверхні гранул пемзи формаліном, сушінням і прожарюванням при температурі 650±10°С протягом 2,5±0,1 годин, який відрізняється тим, що алюмосилікатний золь модифікують сахарозою з масовою часткою 0,125-0,15%, а відновлення сполук срібла ведуть у розплаві карбаміду при температурі 140±5°С протягом 40-60 хвилин.
Keywords: патенти; винахід; оксид кремнію; оксид алюмінію; алюмосилікатний золь