Методичні вказівки до виконання лабораторної роботи "Створення таблиць реляційної бази даних" - Кащєєв, Леонід Борисович; Кожин, Юрій Миколайович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Структура сучасної інформаційної системи може бути представлена у вигляді трьох складових – інтерфейсу користувача, модуля обробки даних та інформаційного сховища. Інформаційне сховище проектується на основі баз даних. Це спрощує процес створення сховища, збору та зберігання даних. База даних (БД) – іменована сукупність даних, яка визначає стан об’єктів та їх відносин у аналізованої предметної області. База даних призначена задля забезпечення накопичення та багатоцільового використання даних. Система управління базами даних (СУБД) – сукупність програмних засобів, призначених для створення, ведення та використання БД. Сучасні СУБД переважно підтримують реляційну модель, яку відрізняє простота однаковість уявлення даних декількома найпростішими двовимірними таблицями. Метою цих методичних вказівок є навчання процесу розробки реляційної база даних та проектуванню структури таблиць.
Keywords: методичні вказівки; інформаційні технології; програмне забезпечення; комп'ютерні системи; створення бази даних; створення таблиць; програмування