Автоматизація технологічних процесів і виробництв - Переверзєва, Алевтина Миколаївна; Дзевочко, Олександр Михайлович; Красніков, Ігор Леонідович; Дзевочко, Альона Ігорівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У тексті лекцій розглядаються теоретичні, методологічні та практичні методи вивчення, розробки і реалізації систем автоматичного контролю та керування технологічними процесами і виробництвами, а також надано перелік питань для кращого засвоєння матеріалу по кожній з тем дисципліни «Автоматизація технологічних процесів і виробництв». Призначено для студентів спеціальності 174 – «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка».
Keywords: текст лекцій; основні поняття про автоматизацію; класифікація систем автоматизації; регулювання рівня та тиску; автоматизація теплових процесів; автоматизація процесу випарювання; автоматизація процесу абсорбції; характеристики технологічних процесів