Науково-технічна діяльность кафедри турбінобудування ХПІ у 50-80 рр. ХХ ст. - Садковська, В. А. (НТУ "ХПІ", 2009)
В історичному аспекті розглядаються основні напрямки науково-технічної діяльності кафедри турбінобудування ХПІ. Аналізуються наукова діяльність, співпраця з виробничими підприємствами, робота з підготовки кадрів та міжнародне співробітництво у галузі енергетики.

The historical aspect of the main trends of KhPI Turbine building department scientific and technological activity is reviewed. Scientific activity, cooperation with the industrial enterprises, engineering staff training and international collaboration in power engineering are analyzed.
Keywords: історія науки; НТУ "ХПІ"; енергетика; Турбоатом; розрахунок турбіни; вчені; Бойко А. В.; наукова діяльність