Переклади віршу Р. Кіплінга "Якщо" Стуса, Донцова та Стріхи в світлі теорії еквівалентності - Голікова, Оксана Миколаївна; Мирошниченко, Вікторія Марківна (НТУ "ХПІ", 2009)
Автор розглядає критерії еквівалентності поетичного перекладу, спираючись на попередні досягнення вітчизняного та світового перекладознавства. Зроблено структурно-семантичний аналіз трьох авторських віршованих перекладів твору Кіплінга "Якщо". Шляхом співставлення з оригіналом виявлено найбільш еквівалентний та найменш еквівалентний переклади.

The author considers the equivalence criteria of poetic translation, basing on previous achievements of domestic and international science on translation. The structural semantic analysis is carried out on three genuine poetic translations of "If" poem by Kipling. The most and least equivalent translations have been established through the comparative analysis.
Translations of the poem by R. Kipling "If" made by Stus, Dontsov and Strikha in view of the equivalence theory
Keywords: лінгвістика; перекладознавство; лексика; аналіз структурний; аналіз семантичний; аналіз порівняльний