Разработка состава вспенивающей композиции для производства шамотного пенолегковеса - Скоролумова, О. Б.; Рудыка, О. А. (НТУ "ХПИ", 2008)
Вивчено процеси, що впливають на ступінь спінення композиції на основі сульфонолу та різних стабілізаторів. Розроблено оптимальний склад спінюючої композиції та перевірено ефективність її використання у виробництві шамотної легковагої цегли марки ШЛ-0,4.

The processes influencing on degree of foam composition based on sulphonol and different stabilizing agents have been studied. The optimum phase composition of the foam composite has been elaborated and the effectiveness of use at foam-light brick production has been investigated.
Keywords: ультралегковесные огнеупоры; прочность; термическая стойкость; пенометод; сульфонол; стабилизаторы