Історія електричної ізоляції, проводів і кабелів. Частина 1 - Гонтар, Юлія Григорівна; Кєссаєв, Олександр Геннадійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У першій частині навчального посібника розглянуто основні етапи розвитку електричної ізоляції, проводів і кабелів від перших дослідів з електрикою та створення телеграфу до становлення підводних і трансатлантичних ліній зв’язку. Навчальний посібник призначено для здобувачів вищої освіти технічних спеціальностей, аспірантів, викладачів, а також інженерів і науковців, які цікавляться історією електроізоляційної та кабельної техніки.
Keywords: навчальний посібник; електрична ізоляція; проводи; кабелі; електрика; теорія ізоляції