Розподіл газоподібних продуктів горіння в об'ємі станцій метрополітена - Горбань, Д. Г.; Отрош, Ю. А. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У роботі розглянуто особливості розподілу газоподібних продуктів горіння в об’ємі станцій метрополітену під час пожежі. Проаналізовано вплив конструктивних рішень та роботи вентиляційних систем на напрямок і швидкість руху диму.

The study examines the characteristics of the distribution of gaseous combustion products within the volume of metro stations during a fire. The influence of structural design solutions and ventilation system operation on the direction and speed of smoke movement is analyzed.
Distribution of gaseous combustion products within the volume of metro stations
Keywords: метрополітен; пожежа; продукти горіння; димовидалення; розподіл газів; вентиляція; евакуація; пожежна безпека; metro; fire; combustion products; smoke removal; gas distribution; ventilation; evacuation; fire safety