Ситуація "Da-Sein" в екзистенційному психоаналізі - Міщенко, Марина Миколаївна (Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, 2008)
В статті розглядається аналітична ситуація "тут-буття" та методологічні прийоми її дослідження екзистенційним аналізом в порівнянні з методологічними канонами класичного фрейдовського та сучасного психоаналізу. Надається висновок про значення аналізу "тут-і-тепер" для налагодження буття пацієнта та стосунків з іншими особистостями.

In the paper the analytical situation "Da-Sein" and methodological approaches to its treatment by existential psychoanalysis is considered in comparison to the methodological canons of classical Freud’s and modern psychoanalysis. The conclusion about the significance of analysis "here-and-now" for the regulation of existence of patient and his relations with other persons is given.
Keywords: психоаналіз; переживання; екзистенція; тут-буття; інтерпретація