Науково-методичні основи формування нової освітньої культури вчителя - Дух, Л. І. (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті розкрито проблеми та напрямки неперервної педагогічної освіти у розвитку сучасного вчителя , визначено підходи в підготовці вчителя до самоосвітньої діяльності. Охарактеризовані основні принципи науково - методичного супроводу процесу формування нової освітньої культури вчителя

The article explores the problems and directions of continuous pedagogical education in the development of modern teacher, the approaches in preparing teachers to independent learning. The basic principles of scientific-methodical support to the process of forming a new educational culture of a teacher
Scientifically-methodical bases of forming of a new educational culture of teacher
Keywords: педагогічна освіта; кваліфіковані педагоги; сучасний вчитель; реформування освіти; навчальні програми