Додрукарська обробка інформації. Частина 1. Проєктування книги - Азаренков, Володимир Ілліч (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
У навчальному посібнику розглядаються питання створення книжкової продукції, а саме фундаментальних комплексних питань технології проектування книги, а не просто верстки. Фотографи мають давню приказку: зняти і клацнути – не те саме. Перефразовуючи це твердження для поліграфістів, можна сказати: зверстати і спроектувати книгу далеко не одне й те саме. Навчальний посібник призначено широкому колу читачів, які цікавляться питаннями книговидання. Особливо корисним видання буде студентам спеціальності 186 "Видавництво та поліграфія", аспірантам і фахівцям.
Keywords: навчальний посібник; видавнича діяльність; вибір формату видання; вибір формату смуги набору; розробка структури книги; вибір шрифтового оформлення; підготовка ілюстрацій до видання; створення макета книги