Получение биогаза из органики очистных сооружений - Нестеренко, Е. В. (НТУ "ХПИ", 2009)
В статті розглядаються параметри виходу біогазу при переробці стічних вод очисних споруд, залежно від дози завантаження метантенків, складу органічної маси і температурного режиму. А так само розглянута деяка математична залежність на основі літературних даних і узагальнення експлуатаційних даних.

In the article the parameters of output of biogaza at processing of sewages of cleansing building, depending on the dose of load of metantenkov, composition of organic mass and temperature condition are considered. And some mathematical dependences on the basis of literary data and generalization of operating data are similarly considered.
Keywords: сточные воды; осадки; экологическая ситуация; метантенки; процесс брожения; беззольное вещество