Чайка, Тетяна Юріївна2018-11-262018-11-262018Чайка Т. Ю. Визначення та об'єкт логістики готельно-ресторанного бізнесу: еволюція і сучасні підходи / Т. Ю. Чайка // Стратегічні перспективи туристичної та готельно-ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку : матеріали Всеукр. наук.-прак. інтернет-конф., 29-30 жовтня 2018 р. – Умань : ВПЦ "Візаві", 2018. – С. 281-283.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/38665Понятійний апарат логістики як науки природним чином з плином часу зазнає змін. Такий стан справ характерний для будь-якої області знань, яка розвивається, еволюціонує. Стосовно до логістики ми якраз і спостерігаємо таку еволюцію. Узагальнивши сучасні підходи, визначимо логістику готельно-ресторанного бізнесу як науку про управління виникаючими в готельно-ресторанному бізнесі матеріальними і сервісними потоками, а також супутніми їм потоками інформаційними і фінансовими. Таке визначення дозволить нам, по-перше, вже у визначенні відмежувати основні логістичні потоки від супутніх, а по-друге, дати цілісне уявлення про логістичний контур готельно-ресторанної діяльності. Розподіл логістичних потоків на основні і супутні є дуже важливим, тому що дозволяє більш чітко відмежувати об'єкт і предмет логістики. На основі аналізу наявних підходів, вважаємо за доцільне дати наступне визначення: об'єкт логістики готельно-ресторанного бізнесу – потокові процеси (основні - матеріальні та сервісні, і супутні - фінансові та інформаційні), що виникають в готельно-ресторанної діяльності. Визначений у такий спосіб об'єкт логістики дозволяє отримати уявлення про специфіку логістичного контуру підприємств готельно-ресторанного бізнесу, структурувати інформацію про основні для даного типу господарської діяльності потоки, а також про супутні їм допоміжні потоки.ukоб'єкт логістикилогістикалогістичні потокиготельно-ресторанний бізнесВизначення та об'єкт логістики готельно-ресторанного бізнесу: еволюція і сучасні підходиThesishttps://orcid.org/0000-0002-7622-3193