Моделювання руйнувань громадських та житлових будівель, збільшення часу перебування людей в найпростіших укриттях під час бойових дій за допомогою природної вентиляції - Олейник, О. С.; Отрош, Ю. А. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Наведена доцільність комп’ютерного моделювання громадських та житлових будівель на основі досвіду вже зруйнованих будівель даного типу. На основі отриманих результатів визначення необхідності прорахунку або перерахунку систем природної вентиляції в найпростіших укриттях з визначенням найбільш економічного та найефективнішого.

The expediency of computer modeling of public and residential buildings based on the experience of already destroyed buildings of this type is given. Based on the obtained results, determining the need to calculate or recalculate natural ventilation systems in the simplest shelters with the determination of the most economical and most effective.
Simulation of the destruction of public and residential buildings, increasing the time people stay in the simple shelters during combat actions with the help of natural ventilation
Keywords: найпростіше укриття; комп'ютерне моделювання; система вентиляції; шляхи евакуації; the simplest shelter; computer modeling; ventilation system; evacuation routes