Електронні аналогові перетворювачі з ірраціональною функцією перетворення - Кизилов, Володимир Улянович; Кергер, Р. (Харківський державний університет, 1973)
Досліджено вимірювальні перетворювачі, що добувають квадратний корінь зі вхідного сигналу. Запроваджено поняття терміну зіставлення і зіставлених значень сигналу на вході й виході вимірювального приладу. Наведено класифікацію вимірювальних перетворювачів з ірраціональною функцією перетворення за побудовчим принципом та їх основні показники.
Keywords: перетворювач вимірювальний; сигнал зіставний; навантаження; квадратор; модулятор час-імпульсний