Методи та алгоритми одновимірної оптимізації - Северин, Валерій Петрович; Нікуліна, Олена Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Розглянуто теорію і методи одновимірної оптимізації. Викладено теорію необхідних і достатніх умов екстремуму функції однієї змінної. Наведено обґрунтування побудови, теоретичний опис і алгоритми більш ніж десяти основних методів одновимірної оптимізації. Надано алгоритми дозволяють полегшити вивчення методів і прискорити виконання лабораторних робіт. Дано задачі для лабораторних робіт. Призначено для студентів напряму "Інформаційні технології".
Keywords: навчальний посібник; одновимірна оптимізація; дослідження операцій; теорія оптимізації; екстремум функції; методи виключення інтервалів