Бочкарев, Сергій ВолодимировичКричковська, Лідія ВасилівнаПапченко, Вікторія ЮріївнаМатвеєва, Тетяна ВікторівнаБєлінська, Анна Павлівна2021-11-242021-11-242016Пат. на корисну модель 111548 Україна, МПК (2016.01) A23L 33/00 A23D 9/00. Олієвмісний харчовий продукт, збагачений незамінними амінокислотами і поліненасиченими жирними кислотами / Бочкарев С. В., Кричковська Л. В., Папченко В. Ю., Матвеєва Т. В., Бєлінська А. П. ; власник НТУ "ХПІ" (Україна). – № u 2016 05754 ; заявл. 27.05.2016 ; опубл. 10.11.2016, Бюл. № 21. – 3 с.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/54979Олієвмісний харчовий продукт містить білковий та жировий компоненти. Як білковий компонент він містить суміш подрібненого соняшникового (5-70 % відповідно від маси продукту), лляного (5-70 % відповідно від маси продукту) та кунжутного (5-70 % відповідно від маси продукту) насіння. Як жировий компонент - рафіновані соєву (5-50 % відповідно від маси продукту) та/або соняшникову (5-50 % відповідно від маси продукту), та/або кунжутну (5-20 % відповідно від маси продукту) олії. Пероксидне число основи становить 0,5-10 ммоль/кг ½ О, співвідношення незамінних амінокислот лейцину, ізолейцину, валіну в пропорції 2:1:1, співвідношення поліненасичених жирних кислот в основі - (9,1:1)-(10,5:1).ukпатенткорисна модельолієжирова промисловістьхімічні технологіїбілкиОлієвмісний харчовий продукт, збагачений незамінними амінокислотами і поліненасиченими жирними кислотамиTechnical Report