Метод зіставлення ключових точок на послідовностях цифрових зображень - Дашкевич, Андрій Олександрович; Воронцова, Дар'я Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
В роботі запропоновано підхід до розв'язання задачі зіставлення ключових точок на двох послідовних зображеннях сцени на основі розбиття зображень на регулярну сітку та визначення характерних точок в її чарунках. Метод, що розроблено дозволяє проводити щільне покриття цифрових зображень ключовими точками для розв'язання таких задач, як побудова карт глибини методами стереозору та відновлення воксельної геометричної моделі сцени з карт глибини. Проведено експериментальне оцінювання методу, за результатами якого показано придатність підходу для розв'язання задачі зіставлення цифрових зображень. Метод реалізовано в вигляді програмної утілити.

The approach to solving the problem of key point correspondence search on two consecutive scene images, based on dividing the images into a regular grid and identifying the characteristic points in its cells. The developed method allows the digital images to be densely covered by key points for solving such problems as the construction of depth maps by stereovision methods and the reconstruction of a voxel geometric model of a scene from depth maps. An experimental evaluation of a method that demonstrates the suitability of an approach for solving the digital image matching problem was performed. The method is implemented as a software utility.
Method of the key point correspondence search in the sequences of digital images
Keywords: ключова точка; регулярна сітка; зіставлення цифрових зображень; стереозір; карта глибини; воксельна геометрична модель; key point; regular grid; image matching; stereovision; depth map; voxel geometrical model