Управління технологічними ризиками на содових підприємствах - Райко, Валентина Федорівна; Семенов, Євгеній Олександрович; Устинова, Наталія Дмитрівна (ТОВ "Щедра садиба плюс", 2014)
Розглянуті етапи процесу управління технологічними ризиками на хімічному підприємстві. Найбільшу небезпеку для навколишнього середовища і персоналу у содовому виробництві представляють техногенні аварії, пов'язані з викидами аміаку та розривами шламопроводів. Ідентифікація технологічних небезпек на кожному відділенні виробництва дозволить розробити ефективну систему управління ризиками на підприємстві при мінімальних фінансових витратах.

The stages of the process of technological risk in a chemical plant. The greatest danger to the environment and personnel in soda production are technological accidents related to emissions of ammonia and fractures cutting ditch. Identification of technological hazards at each branch of production will allow to develop an effective system of risk management at the enterprise with minimal financial costs.
Managing technological risks in the soda company
Keywords: технологічний ризик; ідентифікація небезпек; содове виробництво; управління ризиками; technological risk; hazard identification; soda production; risk management