Електронна система запалювання двигунів внутрішнього згоряння - Борисенко, Анатолій Миколайович; Кондрашов, Сергій Іванович; Сергієнко, Микола Єгорович; Мигущенко, Руслан Павлович; Любарський, Борис Григорович; Главчев, Максим Ігорович; Худолій, Олександр Іванович; Волков, Володимир Петрович; Павлова, Наталія Миколаївна; Борисенко, Євген Анатолійович; Пастущина, Марія Ігорівна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2021)
1. Об'єкт винаходу - електронна система запалювання двигуна внутрішнього згоряння. 2. Область застосування - система може бути використана для автоматичного регулювання кута випередження запалювання. 3. Суть винаходу - завдяки введенню датчика частоти обертання, обмежуючого резистора, трансформатора, джерела опорної напруги, формувача прямокутних імпульсів, другій схемі збігу, першого і другого керованого генератора імпульсів, схемі рівнозначності, другої диференціюючої ланки, розподільника імпульсів і часової ланки і відповідним зв'язкам між елементами системи, момент запалювання визначається моментом збігу чисел в лічильниках, які записуються в них за допомогою високочастотних імпульсів генераторів (а не підрахунками числа зубців вінця), і моментом закінчення вихідного імпульсу часової ланки, тривалість якого залежить від кутової швидкості і прискорення вала. 4. Технічний результат - підвищення точності регулювання кута випередження запалювання.
Keywords: патент; винахід; двигуни внутрішнього згоряння; напруга; електрична енергія; струм; швидкість