Теоретичні основи селективної флокуляції вугілля гідрофобними реагентами - Білецький, Володимир Стефанович; Сергєєв, Павло Всеволодович (Східний видавничий дім, 1999)
В монографії узагальнені результати досліджень в галузі селективної флокуляції вугілля аполярними реагентами, зокрема, маслами та синтетичними латексами. Викладені теоретичні основи процесу селективної флокуляції, розробка яких виконана вперше на основі положень фізичної та колоїдної хімії, теорії адґезії, фізико-хімічної гідродинаміки та вуглехімії. Основна увага приділена дослідженню механізмів флокулоутворення. Викладені результати дослідно-промислової апробації та експлуатації відомих вітчизняних та закордонних процесів селективної флокуляції вугілля. Книга розрахована на спеціалістів в галузі збагачення і переробки вугілля, може служити посібником для студентів та аспірантів спеціальності “Збагачення корисних копалин”.

In monograph are generalized the researches results in industry of selective floculation of coal by inpolar reagents, specifically, butters and synthetic latecs. The Laid out theoretical process bases ofselective floculation, development of which is executed for the first time on regulations base of physical and colloid chemistry, theory adhesion, phisycal and chemical hydrodynamics and chemical of coal. Basic attention is spared to research of mechanisms of floculation . Laid out results of experienced-industrial approbation and exploitation of famous home and foreign processes of selective floculation of coal. A Book is counted on specialists into enriching industries and coal alterations, can serve as manualfor students and Enriching speciality “Preparation of minerals".
Keywords: вугілля; cелективна флокуляція; гідрофобні реагенти; масляні реагенти; синтетичні полімери; латексні коагуляційні структури; фізико-хімічні властивості латексів; вторинні вуглемасляні асоціати