Фінансова звітність у системі управління підприємством - Побережна, Наталія Миколаївна (ДВНЗ "Придніпровська державна академія будівництва та архітектури", 2017)
У статті акцентовано увагу на основних змінах до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність". Проведено порівняння критеріїв розмежування підприємств на мікропідприємства, малі підприємства, середні та великі з урахуванням прийнятих законодавчих змін. Запропоновано організаційно-методичні засади складання та використання фінансової звітності залежно від розміру підприємства. З'ясовано, що практична реалізація змін до Закону "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність" призведе до розширення сфери застосування форм фінансової звітності в системі управління розвитком підприємства та сприятиме розширенню інформаційної взаємодії із суб'єктами ринку.

The article focuses on the main changes in the Law of Ukraine "On Accounting and Financial Reporting". The comparison of criteria for differentiation the enterprises into micro enterprises, small businesses, medium and large, based on the accepted changes in the legislation, was held in the article. The organizational and methodical bases of drawing up and usage of the financial reporting depending on the size of the enterprise were proposed. It was found out that the practical implementation of changes to the Law "On Accounting and Financial Reporting" will lead to an expansion of the scope of application of financial reporting forms in the enterprise development management system and will promote the expansion of its information interaction with the market entities.
Financial reporting in the system of enterprise management
Keywords: фінансова звітність; національні стандарти; концептуальна основа; прозорість; інформаційна взаємодія; бухгалтерський облік; financial reporting; national standards; conceptual basis; transparency; information interaction