Легкоочисне склоемалеве покриття - Курякін, Микола Олександрович; Брагіна, Людмила Лазарівна; Шалигіна, Оксана Володимирівна; Соболь, Юлія Олегівна; Капінос, Маріанна Миколаївна (ДП "Український інститут промислової власності", 2014)
Легкоочисне склоемалеве покриття містить лугоборосилікатну та лугокальційборосилікатну фрити та додатково MgO з наступним вмістом компонентів, мас. %: SiO₂ 39,79-40,00; В₂О₃ 12,37-13,08; Na₂O+K2О 17,28-17,84; СаО+MgO 13,12-16,90; Аl₂О₃ 0,76-0,77; Р₂О₅ 2,10-3,14; ТіО₂ 7,03-10,55; F 2,24-3,08, причому співвідношення фрит витримують у межах, мас. %: лугоборосилікатна фрита 50-75; лугокальційборосилікатна фрита 25-50.
Keywords: патент; корисна модель; лугоборосилікатна фрита; угокальційборосилікатна фрита; хімічна стійкість