Основні фізичні процеси в електроенергетичних системах - Сендерович, Генадій Аркадієвич; Гриб, Олег Герасимович; Карпалюк, Ігор Тимофійович; Рудевіч, Наталія Валентинівна; Донецька, Тетяна Сергіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
У навчальному посібнику розглядається теорія побудови електроенергетичної системи, способи підтримання режимів її роботи, а також питання реалізації підтримання режимів на практиці. Призначено для студентів усіх форм навчання спеціальності G3 "Електрична інженерія".
Keywords: електрична система; режими роботи електричних мереж; лінії електропередачі; трансформатори; споживачі електричної енергії