Імітаційні методи у формуванні управлінської компетентності у майбутніх офіцерів - Пономаренко, Павло Миколайович (Український державний університет імені Михайла Драгоманова, 2024)
У статті обґрунтовано важливість застосування імітаційних методів у процесі формування управлінської компетентності у майбутніх офіцерів. Наведені приклади імітаційних індивідуальних та групових вправ, аналізу кейсів, ситуаційних завдань, рольових та ділових ігор. Виконання вправ-імітацій проводилось як в навчальній аудиторії, так і в умовах польового навчання. Використання імітаційних методів навчання було спрямовано на формування всіх складових управлінської компетентності майбутнього офіцера.

The article substantiates the importance of using simulation methods in the process of forming future officers’ managerial competence. Examples of simulation individual and group exercises, case analysis, situational tasks, roleplaying and business games are given. The simulation exercises were conducted both in the classroom and in field training. The use of simulation methods was aimed at forming all components of the future officer's managerial competence.
Keywords: управлінська компетентність; майбутні офіцери; імітаційні методи навчання; активізація; managerial competence; future officers; simulation training methods; activation